Місія нашої компанії - ми перетворюємо наші захоплення, знання, досвід та сучасні IT-технології в ефективність роботи підприємств.


В другій половині 80-х років минулого століття у Великобританії для підвищення якості управління ІТ обслуговуванням на замовлення британського уряду було створено систему ITIL, ключовою частиною якої стала ITSM- концепція управління ІТ службами, в якій основні процеси спрямовані не просто на забезпечення безперебійної роботи ІТ інфраструктури, а й більшою мірою націлені на виконання вимог користувачів і замовника. Реалізацією однієї із складових цієї концепції є служба Service Desk.

Service Desk – це диспетчерська служба, яка в повній мірі є відповідальна перед клієнтами за надання погоджених з ними послуг і сервісів. Вона є центром прийому усіх скарг і пропозицій, здійснює контроль поточного стану сервісів.

Враховуючи постійно зростаючу складність ІТ послуг і вимог до них, питання нормальної роботи ІТ інфраструктури стає рівноцінним питанню успішності бізнесу. Ефективний супровід програм і обладнання, що використовуються, виявляється критичним для досягнення поставлених перед організацією бізнес-цілей.

Коли у користувача клієнта виникає якась проблема, то він розраховує отримати кваліфіковану допомогу у роботі з придбаною послугою чи продуктом. При цьому його цікавить максимально швидке вирішення проблеми. Для цього доводиться зробити декілька дзвінків з метою знайти потрібну людину часто точно й не знаючи, кого потрібно знайти. До того ж потрібний співробітник може бути відсутній або зайнятий вирішення іншої проблеми. Як бути у цьому випадку? Хто має визначити пріоритети і прийняти рішення про порядок обслуговування? На якій підставі? Що робити, коли це все відбувається у не робочий час? Для вирішення таких та багатьох інших проблем і створюється Service Desk.

Service Desk забезпечує єдину точку контакту для клієнтів та ІТ персоналу. Для клієнтів - це найбільш важлива стратегічна функція.

Service Desk несе відповідальність за усунення інциденту. Навіть у випадку, коли роботи виконуються співробітниками інших підрозділів. Service Desk також здійснює повний контроль та облік часу усунення інциденту, слідкує за ходом виконання, інформує клієнта про стан проблеми, ставить до відома керівництва проблемні ситуації. Ця, як і попередня функція, орієнтована також на клієнта та на якість послуг, що надаються.

Завдяки підібраній команді професіоналів Service Desk стає для клієнта тим помічником, який швидко і якісно допомагає вирішувати проблеми.

Автор: Олена Ореховська